Ce Este Un Membership Clasic

 

Concluzii Scurte InfoGrafic

Voi discuta pe larg in articolul viitor despre ce este o afacere tip membership sau C.F.R. (concept dezvaluit data viitoare). Pe scurt, pentru moment sa intelegem prin afacere de tip membership, o afacere care percepe un abonament lunar de la membrii sai (fie ca este o afacere online, fie o afacere off-line).

Vreau sa ne concetram pe esentialul graficului: castigul, profitabilitatea, eficacitatea intreprinzatorului!

Se observa urmatorul lucru:

 • avem un castig lunar (pe luna) – C.L.
 • avem un castig orar (pe ora) – C.O.

Observand aceste doua tipuri de castiguri, imi aduc aminte tot de un profesor care la facultatea de management ne-a spus: nu negocia salariul lunar ci negociaza salariul orar!

Toti muncim in diferite locatii si in diferite orase si tari. Si observam ca intr-o tara se castiga mai mult, intr-un oras se castiga mai bine si tot asa. Dar uitam sa observam si „micile diferente care fac diferenta”:

 • care este costul vietii in acea tara
 • care este costul vietii in acel oras
 • si cel mai important, CAT munceste persoana respectiva pentru banii respectivi?

Este o matematica simpla, sa-ti dai seama ca daca muncesti pentru o suma fixa, cu cat vei muncii mai mult cu atat C.O. (castigul pe ora) va scadea considerabil. 

Acest lucru inseamna pentru noi toti:

 • mai putin timp pentru noi
 • mai putin timp pentru familia noastra
 • mai putin timp cu ce conteaza cu adevarat in viata (mai ales daca faci o munca care nu te defineste, pe care nu o simti ca o menire si ca pe o chemare a ta!)

Deci ceea ce conteaza, din punct de vedere al realitatii economice este castigul orar. Cat castigi pe ora. Nu pe zi, nu pe luna, nu pe an. Care este castigul tau pe ora?

Daca ai ajuns sa castigi 207 lei / ora sa zicem,  atunci trebuie sa cauti parghiile si solutiile sa mentii castigul si sa nu sa ajungi la 20 lei… 10 lei… 3 lei… pe ora.

Sa luam un exemplu clasic: un salariat castiga 3000 lei net (in mana) / luna.

Programul de lucru pe foaie este de: 8 ore. Acest lucru inseamna ca pentru 8 ore / zi * 21 de zile de munca, munceste 168 de ore / luna. Rezulta un castig de: 17.85 lei / ora.

Dar oare aceasta este realitatea pentru acea persoana? Sa vedem mai exact.

Pentru a ajunge la munca angajatului nostru ii trebuie: 1 ora de mers. Deci 2 ore dus-intors. In 21 de zile acest lucru inseamna 2×21=42 de ore (doar pe drum)

De asemenea pentru drumul respectiv plateste un abonament la (autobuz, metrou, tren etc).

Pentru a se pregati de drum, are nevoie sa zicem de cel putin o ora dimineata si inca de o ora cand s-a intors pentru a se odihni. Deci inca 42 de ore (pregatire de dimineata si odihna dupa munca)

Dar oare acasta este realitatea? Sau se mai adauga ore suplimentare pe care nimeni nu le plateste? Daca se adauga doar 1 ora suplimentara de munca pe zi  (si de obicei se adauga si cate 2-3-5 ore suplimentare), se observa o crestere a volumui de munca cu inca 21 de ore.

Deci in total avem 168 ore + 42 de ore + 42 de ore + 21 de ore = 273 de ore dedicate in totalitate muncii. 

Rezulta un castig orar de: 10.98 lei /ora

Deci viata ta valoreaza pe 10 lei pe ora! Si acesta este considerat un salariu/castig bun ! 

Din pacate realitatea este si mai crunta pentru ca:

 • nu am calculat costurile cu transportul
 • nu am calculat costul cu problemele de sanatate  (foarte mari costuri! )
 • nu am calculat costul cu odihna efectiva
 • nu am calculat costul cu cheltuielile pentru „refularile” de la serviciu

Si in cele din urma ziua are 24 de ore. Iar tu muncesti doar pentru acest castig. Multi se plang ca nu le mai ramane timp sa faca nimic. Atunci castigul real este:  3000 lei */ 24 de ore * 30 zile = 4.16 lei / ora.

Cu cat castigul pe ora a scazut, cu atat esti mai putin eficient economic. Dar am putea spune ca si social si psihologic esti in scadere: deoarece iti petreci toata viata intr-un birou, in stres, in agitatie si tot asa.

Deci ca o afacere sa aiba succes cu adevarat, sa te faca sa te simti implinit trebuie sa tinteasca in directia corecta: un castig pe ora satisfacator. Un ritm de lucru multumitor, un program fix si o disciplina de fier.

Programul fix, ritmul satisfacator si disciplina de fier sunt pilonii ce-ti ofera libertatea de miscare si posibilitatea de a te ocupa de o gama larga a aspectelor vietii tale.

Iar toata viata economica, ti-o vei putea dirija corect, daca vei tintii acest aspect: castigul orar (C.O. – este OXIGENUL vietii economice) si nu castigul lunar !

Resurse
 • Simulare Document Google Sheet
 • Va Urma: Explicatia Afacerilor C.F.R. si Tip Membership Clasice (Pe Larg)
 • Va Urma In Curand Conceptul Si Sistemul M.D.D. …

 

Lasa un comentariu (4 comments so far)


 1. octavian

  Foarte bine scris.

  Astept continuarea


 2. tpm

  Rezultatul din schema de mai sus (infograficul) nu trebuie generalizat, dar statistic , are relevanta.
  Atunci , piata si/s-au metoda nu sunt in regula ….
  Ar trebui facuta o schimbare…
  Abia acum ar fi buna o solutie …How to make …?

 3. Un produs excelent! Il recomand cu incredere!

 4. astept urmatorul…rezultat